Open kajuitboot

Een van de eerste jachtjes gebouwd door Scheeps - Jachtwerf De Koning - Keyzer.
Open kajuitboot 550 "Jeannetje"
 
Type naam: "Open Kajuit boot"
 
Knikspant motorkruiser met houten opbouw en daken, en hekdrive motor. Tijdens hun werkzaamheden voor Gebr. Visch in Warmond ontmoetten de heren De Koning en Keyzer tekenaar Frauenfelder. Deze tekenaar wilde de gedachten van de heren wel op papier overzetten. Deze gedachten waren het bouwen en leveren van eigen jachten in plaats van anderen met deze eer te laten strijken. In plaats van een rompje ergens te laten vervaardigen vonden de heren het zelf kunnen bouwen van stalen jachten belangrijk. Vandaar dat vanaf model nummer een alles in eigen huis werd gedaan. Uiteraard eerst met hulp van bevriende en zelfs familie lassers en metaalbewerkers, daar De Koning en Keyzer in eerste instantie scheepstimmerlieden waren. Het eerste resultaat in de vorm van de 5,50 meter lange "Jeannetje" mocht er wezen. Vervolgens werd er nog minimaal een van een gelijk type gebouwd. Waarop men over ging op een enigzins gewijzigd model. Dit model waarvan de door de werf met veel fotomateriaal geregistreerde "Venus" er een was, had een verspinging in het gangboord. Waardoor het dek wat hoger lag dan het achter gangboord. Van dit model wat 70 cm. langer was dan de eerste werden er ook zeker 2 gebouwd.
 
Nummer een "Jeannetje" kwam het tienjarig jubileumfeest van de club in prima staat opluisteren. Waarbij wel moet worden aangetekend dat de houten opbouw plaats heeft gemaakt voor een geheel open kuip.  
 
Lengte: 5,50 - 6,20 m.
Lengte o.a.: 5,50 - 6,20  m.  5,50>
Breedte: 2,15 m
Diepgang:  0,35 m. (met staartstuk omhoog)
Doorvaarthoogte: 1,80 2,00 m.
Gewicht: 2 - 2,5  ton
Motor: Penta of Johnson outboard 15 - 17,5 pk.
Bouwperiode: 1964 - 1966
Aantal: 4 of 5
Open kajuitboot  620 "Venus" Waarschijnlijk bouwnummer 3 of 4
 
 
Open Kajuitboot 550 waarschijnlijk bouwnummer 1.  Dit scheepje is (was?) niet van staal maar van een hechthouten romp voorzien.