De Club

 
De Crowners Club is een merkenvereniging voor een bepaald type motorjacht, varend onder de naam:
     
CROWN YACHT

Crown Yachts zijn de stalen motorjachten welke sinds 1969 exclusief bij de Scheeps - Jachtwerf De Koning - Keijzer in Leiderdorp gebouwd zijn. Ook de eigenaren van jachten welke van 1965 tot en met 1969 gebouwd zijn bij deze werf, en dus niet onder de naam Crown Yacht zijn gebouwd, zijn van harte welkom bij de club.

De club is onafhankelijk maar houdt er wel zeer nauwe, vriendschappelijke, banden met de werf op na.

De Crowners Club is ontstaan uit een initiatief in 1997 van Crown Yacht eigenaar Jan van Dijk uit Sassenheim. Jan van Dijk was sinds de officiële oprichting van de club in 1998 de voorzitter. In 2008, tijdens het 2e lustrum, is Jan teruggetreden en opgevolgd door Henk Boting. Die ook al penningmeester van de club was. Tijdens het 4e lustrum in 2018 is Henk Boting opgevolgd door Ruud van der Werff.

Het doel van de club is: "het bevorderen van de uitwisseling van ervaringen en het leggen van contacten tussen eigenaren en gebruikers van Crown Yachts".  De club tracht dit te bereiken door twee maal per jaar ledenontmoetingen ("meetings") te houden, eenmaal per jaar een technische dag te organiseren, enkele malen per jaar een informatief, professioneel, en technisch goed doordacht clubblad uit te brengen, en uiteraard het exploiteren van deze website.
Crowners Club leden voeren op hun Crown Yacht het exclusieve Crowners Club wimpel, welke zij na betaling van eerste contributie lidmaatschap gratis opgestuurd krijgen.